Το κέρατο της Αμάθειας

>> Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Οπως λεγαμε, λοιπον, το κερας της Αμαλθειας μπορει να εκπληρωσει ακοαμ κ την πιο τρελη επιθυμια του ατομου... Να δωσει οποιοδηποτε αγαθο μπορει να τυχει και να θελησει αυτος που το εχει στην κατοχη του...

Για αυτον ακριβως το λογο πολλοι ανθρωποι ξοδευουν τη ζωη τους στην αναζητηση του... Πιστευουν οτι με αυτο θα κατορθωσουν επιτελους να ειναι ευτυχισμενοι... να εχουν ότι ακιρβως δεν εχουν... Τιμημα όλη τους η ζωη... Αθελα τους αφηνουν τη ζωη τους να φυγει να τρεξει μακρια τους στο βωμο της εκπληρωσης των προσωπικων τους στοχων. Χωρις να το συνηδειτοποιουν κομματιαζουν λιιιγο λιγο την ψυχη τους κ την προσφερουν στο κερας χωρις ομως να βλεπουν την συνολικη εικονα... οτι καποια στιγμη θα χασουν την ψυχη τους για τι?
Το κερας ναι! μπορει να σου δωσει πλουτη! Ναι να σου δωσει τροφη! Χρηματα, ρουχα, σπιτια εξοχικα, αυτοκινητα , σκαφη, οικοπεδα απο μονες βατοπαιδιου, παραλιες που ανηκουν στους πολιτες και αλλα πολλα πολλα μα παααρα πολλα πραματα!

Αλλα ποτε δε θα σου δωσει αξιοπρεπεια! ποτε δε θα καταφερει να σου δωσει την αγαπη που αναζητουν πολλοι...
Κ σιγουρα το βαρος του δε σε αφησει να σηκωσεις κεφαλι μα παντα σκυμμενος θα πορευεσαι... ωσπου θα αρχισεις να το καταριεσαι με τις κλασσικες αναλογες εκφρασεις (... το κερατο μου... και λοιπα Νεοελληνικα)

Πως θα μπορουσε αλλωστε ενα υλικο, οποια "μαγεια" κ αν φερει να υποκαταστησει κατι αϋλο κ, να μου επιτραπει, αεναο...

Μπορει να ακουγεται σαν διαφημιση γνωστης πιστωτικης καρτας αλλα η αξια του να βλεπεις τους γυρω σου ευτυχισμενους χαρις εσενα ειναι ανεκτιμητη... η αξια του να νιωθεις πως εισαι στο κεντρο της προσοχης για ενα κατορθωμα σου... ειναι ανεκτιμητη... η αξια του να κανει το παιδι τα πρωτα του βηματα... να λεει τις πρωτες του λεξεις... τα πρωτα του βηματα στο σχολειο ειναι πολυ περα απο ανεκτιμητη

Τα παραπανω ηταν τα λογια της ξαδερφης μου σε μια συζητηση μας για τα παιδια, καθως τη θαυμαζα που τα φερνει βολτα μιας κ τωρα μας ετοιμαζει το δευτερο-κοριτσακι- :-).
Σημερα σε μια εξεταση ρουτινας βρηκανε, λεει, αιμα, οι γιατροι, στο εντερο του μωρου κ κανοντας καποιες πιο "ειδικες εξετασεις" κ λαμβανοντας υποψιν τα νεα δεδομενα της ειπαν οτι η πιθανοτητα να γεννηθει με συνδρομο Down απο 1 στις 3000 αυξηθηκαν σε 1 στις 100... Φανερα μαγκωμενη, αγχωμενη κ προβληματισμενη μου απεφυγε να μου πει απο το τηλεφωνο τι σκοπευει να κανει... Ειναι μια ζωη μου ειπε μονο...
Ποιο κερας, λοιπον, ... (αναθεμα το κερατο μου!!) μπορει να την κανει παλι χαρουμενη κ ενθουσιασμενη οπως ηταν πριν 3 μερες που εβλεπε το πρωτο παιδι της να παιζει σε μια παιδικη παρασταση με το νηπιαγωγειο?

Δε πρεπει να παιρνουμε τιποτα δεδομενο αντιθετα ωφειλουμε πρωτα απ ολα στους εαυτους μας να εκτιμαμε κ να μετραμε αυτα που εχουμε κ μας περιβαλλουν... Ολοι λενε κ ολοι ξερουν δηλαδη, οτι ποτε δεν εκτιμαμε κατι παρα μονο μεχρι να το χασουμε... Ας σταματησουμε λοιπον να τα χανουμε, κ ας επικεντρωθουμε στο πως θα προασπισουμε κ πως θα κανουμε οτι καλυτερο με αυτα που ηδη εχουμε... ειτε ειναι υλικα αγαθα ειτε ειναι ανθρωποι... που σιγα σιγα θα φυγουν απο τη ζωη μας για να πανε παρακατω ειτε ειναι ο ιδιος μας ο εαυτος...



1 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2009 στις 12:17 π.μ.  

αυτο με το αγαθο της ζωης το ελεγε ο σενεκας στο εργο του σχετικα με τη συντομια της ζωης...ψαχνουμε και αντι να βιωνουμε καθε στιγμη ζουμε μονο 10% της ζωης μας!
πολυ ωραιο παντως!σε αγγιζει και μεταφερει αυτο που νιωθεις....

Σχετικα με αυτο το "βλογκ"

Δεν υπαρχει καποιος συγκεκριμενος οδηγος ή κατι το οποιο θα πρεπει να γνωριζετε για αυτο το χωρο, περα του οτι προκειτε για ενα συνοθυλευμα σκορπιων σκεψεων κ εντυπωσεων (ααα και οτι καθε Παρασκευη βραδυ εχουμε ραντεβού εδώ ;-)

Λατρεμενες ατακες

Keep it classy, never trashy, just a litle nasty...

Η μαθηματικη σχεση που συνδεει τις γυναικες κ τα προβληματα... ειναι αυτη του πολλαπλασιασμου!

Mendokuse.

Συνολικές προβολές σελίδας

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP